..: Galerie - Daten des Bildes V kuchyni II. :..
 

V kuchyni II.


V kuchyni II.Informace o fotografii:
 - Abschnitt: Rakovník zastávka - Lužná u Rakovníka
 - Datum: 31.3.2013
 - Autor: topič  Neues Email senden
 - Zobrazeno: 4445x
 - Detailní EXIF informace »
 - Rating od autorů:   
 10
 - Rating od uživatelů:
 7

   
 
Abyste mohli hodnotit, musíte se přihlásit
 

05.12.2015 (7:39)  
topič: díky moc
04.12.2015 (8:58)  
JN: Rošty se spéct nemohou, mohou se propálit. Spéká se palivo na roštu, což je nežádoucí, protože se tím snižuje účinnost kotle, menší vývin páry. Nedělá se to bodlem, ale ocelovým hrablem a docela to pálí do rukou, když se s ním "šťouráš" v peci déle než je zdrávo.
Prohrábnutí ohně za jízdy má několik důvodů. Narušení vrchní vrstvy paliva, které se začalo spékat, rozprostření paliva rovnoměrně po celé ploše roštu pece, pokud si topič "zaházel" palivem zadní trubkovnici kotle nebo mu napadalo za dvířka pece či doprostřed pece. U lokomotiv s přikladačem by se mělo přikládát tak, aby palivo bylo stejnoměrně rozloženo a jeho vrstva měla stejnou tlouštku po celé ploše rosštu. Poválečné lokomotivy čsl. konstrukce s přikladačem měly natřásací rošty Houlson o čtyřech sklopných polích. Jejich pohybem se také dá spékající se vrstva paliva narušit. Prohrabávání ohně se provádí co možná nejrychleji, aby se pec příliš neochlazovala.
Navíc, ať se to může laikovi zdát podivné, byly mezi lokomotivami stejného typu mnohdy značné rozdíly. Některé "vařily" báječně, jiné byly potvory, kde se člověk nadřel, aby "udělal" dostatek páry a obsluha topeniště byla náročná.
03.12.2015 (21:09)  
Co je cílem takového přehrabování bodlem? Vyčistit rošt, prohrábnutí kvůli prohoření vrstev? Nehrozí za jízdy s otevřeným topeništěm, že se speče rošt?
03.12.2015 (17:08)  
Wow! Tahle je fakt parádní :-)
03.12.2015 (13:04)  
Něco většího? Šlechtična? Štokra to podle fotky zřejmě má...
03.12.2015 (13:19)  


475.179
03.12.2015 (12:58)  
Nomen omen:-) Great.

Kommentare äußern den Ansicht der Leser.
ŽelPage übernimmt keine Haftung für deren Inhalt.

- Akreditierter Fotograf oder ŽP Mitglied, - Galerieverwalter oder ŽP Admin

Kommentar hinzufügen
Kommentare dürfen nur registrierte Benutzer senden.
Bevor Sie Kommentieren, melden Sie sich bitte an oder registrieren Sie sich.
Anmelden
 
 
  
 
   Registrieren

© 2001 - 2025 ŽelPage - Webmaster - Fragen und Antworte


Info
informacni okenko