..: Jídelní vozy Urblík končí :..

Ilustrační obrázekČeská republika - Před několika dny zmizely jídelní vozy provozované firmou Urblík z pravidelných ryhlíkových spojů mezi Prahou a Vsetínem, Hradcem Králové, Zlínem či Luhačovicemi. Tento krok zdůvodnil majitel firmy Petr Urblík únavou z podnikání. Nevyloučil ovšem brzký návrat jídelních vozů na vybraných spojích, protože některé z posádek jídelních vozů projevily zájem nadále službu provozovat již bez zastřešení jeho firmou. Mohl by ovšem nastat problém ze strany Českých drah, které preferují smlouvu s partnerem, který bude schopen provozovat kompletní oběhy vozů. V případě odmítnutí by České dráhy musely najít nového provozovatele a návrat jídelních vozů by byl možný až od nového jízdního řádu. Druhý provozovatel jídelních vozů, firma JLV, prozatím zájem neprojevila.

Zdroj: iDnes.cz


sAd | 3.7.2008 (14:00)
Súvisiace správyopen/close

Ďalšie z rubriky Služby

Ďalšie z regiónu Česká republika (celá)


  1 ... 5 6 7 8 9 ... 14      Zpráv na stránku:   
registrovaný užívateľ waszyn 
04.07.2008 (16:13)  
mol111:
Já osobně proti smažáku v restauračním voze nic nemám, ale rád bych měl možnost volby dát si i "opravdový" druhý chod.
Guláš se dá připravit i slušně, já jsem jej u JLV okusil a nikdy více. Nevím, někdy mám pocit, že ty jídeláky jsou určeny pro dělníky, ta strava je taková hodně lidová, ale dělníci tam nechodí, ni i když občas tam akorát potkám chlapíky v nuzném oděvu, kteří si toho tam objednají docela dost a vystupují většinou v MuN:)) Ale většina mladých lidí, kterých tím jezdí nejvíc, se už smaženýma věcma a omáčkama neživí, uvědomuje si to někdo?
pekař:
osobu blízkou bych v IC u JLV pomalu nepozval ani na to kafe, natož ty nudle, ty by mi skončily určitě na hlavě:)) Ale v pendolínu kafe docela umí, obecně mi to tam přijde o třídu lepší. Nehrajou si na restauraci a jako fast food je to za ty peníze dobrá volba.
04.07.2008 (16:07)  
Rosti: Já chápu, že je rozdíl mezi jídelňákem do Ostravy a do Hamburku. Ale vrtá mi hlavou ten téměř dvojnásobný rozdíl v ceně do Budapešti a do Vídně... (Hašek vs. Dvořák například)
04.07.2008 (15:59)  
waszyn: ale no tak, přečti si znova, co kritizuju. Já nehodnotím konkrétní jídlo v provedení JLV, ale kritizuju názor "smažák/guláš je humus, protože je to typické levné hospodské jídlo". Já tvrdím, že i taková jídla se dají připravit chutně a důstojně.
registrovaný užívateľ Rosti 
04.07.2008 (15:56)  
Kubíček : odpověd je velmi jednoduchá, tak si to vem třeba ty Penne Roma které jsou na spoji:Ex Fatra, IC Ostravan, IC Jan Perner, EC Detvan, EC Odra to je 3 cennová skupina kde jsou za cenu 115,- KČ , dále je nabízíme na spojích EC "Comenius", EC "Košičan", IC "Manažer"to je 2 cennová skupina,tam jsou za cenu 115,- KČ, dále to jsou spoje EC 70/71, EC 172/173, EC 177/178 a EC 370/371 tam jsou za cenu 166,- KČ-Happy Hour platí v úseku Praha - Brno a zpět /248,-na zbylé trase.Ted si vem kde ty spoje jezdí, opravdu si myslíte že náklady na tento pokrm jsou na každém spoji stejné?Myslíte že je rozdíl jestli jede posádka na vlaku 4 hodiny nebo celý den? Na spojích 1 cenové skupiny jezdí z 99% vozy WRMZ, myslím že když jdeš na kafe ve stánku před nádražím tak tě taky vyjde na 10kč a v luxusní kavárně za 35,-kč a více....ach jo nevím jak už to lépe vysvětlit že to je normální....A ještě k té ceně Happy Hour platí v úseku Praha - Brno a zpět to znamená že když si objednáš na trase kdy je v platnosti Happy Hour tak to i v té částce zaplatíš, jsou tak naprogramované platební kasy popřípadě terminály
registrovaný užívateľ pekař 
04.07.2008 (15:41)  
sunfreedom: to je pěkné, ale realita je jiná.
Kubíček: Rosti celou dobu mluví o cenách v níže vyjmenovaných spojích, už snad i M to pochopil...
Waszyn: ty JLV sračky nežeru, řekl člověk, objednávající si v Praze kafe a platící v Ostravě 29Kč, viď?:)
registrovaný užívateľ sAd 
04.07.2008 (15:22)  
Co se vám nelíbí na klasických českých pokrmech? Nedávno jsem se trajdal v Praze kolem Pařížské a měli tam obyčejný špenát za bratru 390 Kč. Furt se vám JLV zdá drahé? :). Btw. podnik byl plný zahraničních turistů...
registrovaný užívateľ waszyn 
04.07.2008 (15:14)  
mol1111:
ty ses dobre mimo, kdyz cloveku nechutnaji ty sr*ky v JLV tak je podle Tebe snob?:)))
Ono snob prave vetsinou sezere cokoliv, jidlu nerozumi a zajima jej jen aby to bylo drahy...
Napriklad ja varim casto, rad a dle meho okoli i dobre, v souvislosti s tim i rad a dobre jim, a testoviny nebo pizzu si davam pouze v osvedcenych podnicich, z nichz vetsina se nachazi v Praze, pac to co z italske kuchyne dokazou vycarovat v zemich ceskych se hned tak nekde nevidi.
Mel jsem to poteseni ty zde omilane penne v jidelaku JLV videt konzumovat na vlastni oci mladika s jeho slecnou vedle u stolu a v duchu jsem zvracel. Ac si mozna mladik myslel jaky je borec, ze svoji holku pozval do jidelaku, ale ta holka myslim mela co delat, aby zachovala dekorum, fakt to vypadalo hrozne. Proste tragedie, pokud pominu nevabnou vuni, meli by to pojmenovat nudle s kurecim masem a eidamem, ale rozhodne ne penne roma. To nema s italii fakt nic spolecneho. Vsechno hrozne seschle, nudle vypadali czech made.. a ten sumavsky chleba k tomu, skoda mluvit.. Nerozumim proc ty jidelaky nemuzou nabizet neco normalniho, klidne za trosku vyssi ceny. Ta snaha o lidovost je sice mila, ale nepatri do vlaku vyssi kvality ze.. Primarnim ucelem restauracniho vozu v IC prece neni pojizdna IV.cenova.. Myslim, ze je dost lidi, kteri radi dobre ji a jsou si za to ochotni priplatit a cesta praha-ostrava by se takto dala prijemne vyplnit..
Jinak souhlasim z nazorem, ze z jednicky tam moc lidi nechodi. Nedivim se..
04.07.2008 (15:05)  
pekař: Já netvrdím, že mám absolutní pravdu. Já tvrdím, a za tím si stojím, že zatím vždy, když jsem byl v jídelním voze (ne, nechodím tam pokaždé), tak jsem tam byl sám, nebo max. se čtyřmi dalšími lidmi. Od roku 2005. Pokud máte jinou zkušenost, je to více než pravděpodpobné.
04.07.2008 (15:03)  
Rosti: Jen takový dotaz - když tvrdíte, že kvalita je úměrná ceně, tak by mě zajímal rozdíl mezi Penne Roma za 139 a 248 Kč. Ta druhá verze je z kvalitních italských těstovin s čerstvými kuřecími kousky a mozzarellou, zatímco ta levnější z rosických rozvařených těstovin s oschlým týden starým masem a oschlým eidamem?:-) Nebo jsou náklady na to druhé jídlo (suroviny, čas a práce lidí, technické zázemí atd.) 2x vyšší při cestě do Hamburgu/Vídně než do Budapešti?
04.07.2008 (14:34)  
Mirek 1 : ano, vozy skutečně patří ČD, jenže JLV a.s. vlastní také nějaké technické zázemí, sklady, v nich materiál apod. takže tohle všechno by si musely ČD pořizovat znovu, přičemž by příšlo v niveč těch 35 % akcií. Těch 35 % představuje necelých 70 milionů korun. Nominální hodnota toho zbytku je cca 128 milionů, což je z pohledu ČD směšná částka, tím spíše, že cena, za níž se s akciemi obchoduje bude patrně nižší.
  1 ... 5 6 7 8 9 ... 14      Zpráv na stránku:   

Komentáre vyjadrujú názory čitateľov.
Redakcia nenesie žiadnu zodpovednosť za ich obsah.

- dopisovateľ alebo člen ŽP, - editor alebo admin ŽP

Pridať komentár
Komentáre môžu vkladať iba registrovaní užívatelia.
Pred vložením komentára je potrebné se buď prihlásiť, alebo zaregistrovať.
Prihlásenie
 
 
  
 
   Zaregistrovať sa

© 2001 - 2025 ŽelPage - správcovia


Info
informacni okenko