..: Jídelní vozy Urblík končí :..

Ilustrační obrázekČeská republika - Před několika dny zmizely jídelní vozy provozované firmou Urblík z pravidelných ryhlíkových spojů mezi Prahou a Vsetínem, Hradcem Králové, Zlínem či Luhačovicemi. Tento krok zdůvodnil majitel firmy Petr Urblík únavou z podnikání. Nevyloučil ovšem brzký návrat jídelních vozů na vybraných spojích, protože některé z posádek jídelních vozů projevily zájem nadále službu provozovat již bez zastřešení jeho firmou. Mohl by ovšem nastat problém ze strany Českých drah, které preferují smlouvu s partnerem, který bude schopen provozovat kompletní oběhy vozů. V případě odmítnutí by České dráhy musely najít nového provozovatele a návrat jídelních vozů by byl možný až od nového jízdního řádu. Druhý provozovatel jídelních vozů, firma JLV, prozatím zájem neprojevila.

Zdroj: iDnes.cz


sAd | 3.7.2008 (14:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Služby

Další z regionu Česká republika (celá)


  1 ... 8 9 10 11 12 ... 14      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel pekař 
04.07.2008 (12:41)  
Penne se ničím nepolívají. Tahle ořezaná nabídka je z malých hospod ( BRm ), kam se toho víc prostě nevleze. Na velkých se toho vozí dvakrát víc, odhadem přes deset druhů jídel, to si myslím celkem jde.
registrovaný uživatel M 
04.07.2008 (12:38)  
pekar - ano, diky, ze jsi mi vysvetlil, ze penne jsou nudle... Ja mel za to, ze se polivaji i nejakou bryndou. Vzhledem k tomu, ze se totez jidlo (tataz omacka) jmenem penne roma podava ve vsech vlacich, tak si to prekladam tak, ze se ji udelaji tri kyble a ty potom cestuji po republice. Ale jo, mozna se pletu. Mozna se pletu i v tom, ze kombinace gulas-smazak-rizek se hodi do ctyrky, mozna se pletu i v tom, ze celkovy dojem z nabidky jidel (a pravdepodobneho zpusobu pripravy) ukazuje na neco jako bufet, kde polotovat kydnou do oleje nebo mikrovlnky. Mozna se proste pletu a vsechna jidla jsou pripravovana z cerstvych surovin a pro kazdeho cloveka jako cersve. Urcite to mozne je...

Co psal Rosti jsem cetl. Ty si prosim zkus (napotreti?:) precist to, ze cena je jedna vec. Nabidka smazak, rizek a k tomu vsemu vyhradne opecene brambory jsou vec druha. Jestli mate ve vasi vesnicce, kde auta jezdi 150 kmh takovou hospodu, kde vari jenom tohle, tak potom chapu, ze ti nic nevadi...
registrovaný uživatel M 
04.07.2008 (12:34)  
Ta nabidka jidel je proste neco mezi bufetem a velmi levnou a nekvalitni hospodou. Smazak, rizek, gulas, ohrivanej parek a z alkoholu rum, vodka a fernet. Takhle si predstavuju ctyrku z roku 1988 a to jeste mozna spatnou ctyrku

Mrknu, co nabizi DB v jidelnych vozech (jak je to v praxi netusim...) - rajcatova polevka s parmazanem a bazalkou, pouzivaji se suroviny jako cervene vino, olivy, artycoky, houby. Nabizi se tunakovej salat, reckej salat, ruzne testoviny. Jako jo, jak to maji s uchovavanim surovin netusim (nechci tusit?:-), ale z te nabidky proste nemam pocit, ze jde o levnej bufet, kam se chodi na lahvac a fernet, ale opravdu restauraci. A ano, pak uz je to o tom, koho tam vlastne chcou mit, to uznavam... Nicmene tak ci onak, ja bych se lepe citil a snaze si vybral asi v necem co nabizi DB
registrovaný uživatel pekař 
04.07.2008 (12:27)  
M: přečti si můj příspěvek ze včerejška z půl deváté nebo ten od Rosti. O tom zde celou dobu mluvíme. Jestli neumíš číst, tvoje věc...
Penne nejsou omáčka, ale těstoviny...
registrovaný uživatel M 
04.07.2008 (12:22)  
pekar - ja hodnotil Haska a tam smazak 99 nestoji. Mohl jsem "populisticky" vybrat nejlevnejsi nabidku jako ty (a ohanet se ji), taky jsem mohl uvest 248 (166) korun jako nejdrazsi variantu. Neudelal jsem ani jedno, uvedl jsem zamerne stredni moznost, coz mi prislo fer...
No a ceny jsem uvedl jako jeden, nikoliv jedinej problem. Davat si v restauraci smazak (navic vzhledem k sirce nabidky patrne opakovane) si muze dat jen barbar, ale proti gustu...
registrovaný uživatel M 
04.07.2008 (12:18)  
sunfreedom - podle mne to neni o sockarstvi:-) Rozumne (pochopitelne) je ta trojka, u te dvojky si tim nejsem jisty. I clovek, ktery ma hodne penez (alespon vetsina z nich) resi, jestli je neco drahe nebo levne. Proste jsou lide, co jsou ochotni dat 1500-2500 za degustacni menu, mozna jsou ochotni dat i 30-50 korun za klobasku, ale nedaji za klobasku 100, protoze reknou, ze je to neumerne drahe.
Samozrejme nemusi byt na skodu mit na listku jen 6-10 jidel, ale problem je, kdyz jsou to variace 3 jidel a jidelni listek je stejny po cely rok. No a pokud je omacka penne roma ve vsech vlacich, tak jednoho napadaji o vyrobe teto omacky ruzne veci:-)
registrovaný uživatel pekař 
04.07.2008 (12:15)  
Mi smažák za 99 drahý nepřijde. Ani kola za 29.
Sunfreedom: jezdíš někdy do Ovy? Asi moc ne, jinak bys slovní spojení málo lidí opravdu nemohl použít...
registrovaný uživatel M 
04.07.2008 (12:12)  
Hodnoceni drahe/levne az tak moc subjektivni neni. Subjektivni je spis hodnoceni "mam na to" nebo "nemam na to". Na hajzl za 20 korun urcite mam, ale nebrani mi to rict "je to drahe"... Podobne Fabie za 700 je draha, Jaguar za 700 je levnej (pritom cislo jako takove je stejne).
Pokud tohle neprijmes, tak nema cenu rikat ani o obcerstveni na letisti Praha, ze je tam drahe. Hodne lidi rekne, ze je tam draho, pekar ze ne, ze je to subjektivni:-)
04.07.2008 (12:06)  
Ono asi záleží na tom, jak si samotné firmy provozující jídelní vozy představují jejich využití. Dnes to vypadá tak, že do jídelňáku půjde ten, kdo 1) to chce jen tak zkusit a má zrovna stovku navíc, 2) má tolik peněz, že si to může dovolit, 3) má takový hlad, že užitná hodnota jídla je hodně vysoko a dal by za něj i dvě kila... a možná 4) je to socka jako já a pokud už tam sedí, tak si dá jen kafe.

A tento systém tady funguje. Pro většinu cestujících je jídelní vůz něco, co je drahé, luxusní a pro ně nepotřebné, a právě proto je to přišroubované vždy k první třídě. Uvažování JLV je opravdu zvláštní - chodí sem málo lidí, tak musí být vysoké ceny, abychom alespoň něco vydělali. Jenže kdyby ten smažák stál místo 120,- třeba 80,-, tak vydělají tak jako tak, ale lidí budou mít mnohem víc. Nepřipadá mi, že by do JLV chodili hlavně lidi z 1. třídy. Ba naopak. Tak když vidím, odkud mi teče klientela, tak se podle toho zařídím... a hlavně z toho udělám opravdu "restauraci", ne podnik s dvěma jídly a pár nápoji. ěkdo tu zmiňoval bagety, více studených jídel atd. atd. Když jsou celý rok v nabídce stejná jídla, tak ono to omrzí.
registrovaný uživatel pekař 
04.07.2008 (12:04)  
M: ale tohle nejsou trojkové ceny, v těch jsou ceny nižší. Pro někoho drahé, pro někoho ne, každého věc. Hodnocení ceny je hrozně subjektivní, že..
P.S. my na gymplu na kávu za osm chodili a chutnala skvěle:)
  1 ... 8 9 10 11 12 ... 14      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2025 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko