Česká republika - Před několika dny zmizely jídelní vozy provozované firmou Urblík z pravidelných ryhlíkových spojů mezi Prahou a Vsetínem, Hradcem Králové, Zlínem či Luhačovicemi. Tento krok zdůvodnil majitel firmy Petr Urblík únavou z podnikání. Nevyloučil ovšem brzký návrat jídelních vozů na vybraných spojích, protože některé z posádek jídelních vozů projevily zájem nadále službu provozovat již bez zastřešení jeho firmou. Mohl by ovšem nastat problém ze strany Českých drah, které preferují smlouvu s partnerem, který bude schopen provozovat kompletní oběhy vozů. V případě odmítnutí by České dráhy musely najít nového provozovatele a návrat jídelních vozů by byl možný až od nového jízdního řádu. Druhý provozovatel jídelních vozů, firma JLV, prozatím zájem neprojevila.
Zdroj: iDnes.cz

Co psal Rosti jsem cetl. Ty si prosim zkus (napotreti?:) precist to, ze cena je jedna vec. Nabidka smazak, rizek a k tomu vsemu vyhradne opecene brambory jsou vec druha. Jestli mate ve vasi vesnicce, kde auta jezdi 150 kmh takovou hospodu, kde vari jenom tohle, tak potom chapu, ze ti nic nevadi...
Mrknu, co nabizi DB v jidelnych vozech (jak je to v praxi netusim...) - rajcatova polevka s parmazanem a bazalkou, pouzivaji se suroviny jako cervene vino, olivy, artycoky, houby. Nabizi se tunakovej salat, reckej salat, ruzne testoviny. Jako jo, jak to maji s uchovavanim surovin netusim (nechci tusit?:-), ale z te nabidky proste nemam pocit, ze jde o levnej bufet, kam se chodi na lahvac a fernet, ale opravdu restauraci. A ano, pak uz je to o tom, koho tam vlastne chcou mit, to uznavam... Nicmene tak ci onak, ja bych se lepe citil a snaze si vybral asi v necem co nabizi DB
Penne nejsou omáčka, ale těstoviny...
No a ceny jsem uvedl jako jeden, nikoliv jedinej problem. Davat si v restauraci smazak (navic vzhledem k sirce nabidky patrne opakovane) si muze dat jen barbar, ale proti gustu...
Samozrejme nemusi byt na skodu mit na listku jen 6-10 jidel, ale problem je, kdyz jsou to variace 3 jidel a jidelni listek je stejny po cely rok. No a pokud je omacka penne roma ve vsech vlacich, tak jednoho napadaji o vyrobe teto omacky ruzne veci:-)
Sunfreedom: jezdíš někdy do Ovy? Asi moc ne, jinak bys slovní spojení málo lidí opravdu nemohl použít...
Pokud tohle neprijmes, tak nema cenu rikat ani o obcerstveni na letisti Praha, ze je tam drahe. Hodne lidi rekne, ze je tam draho, pekar ze ne, ze je to subjektivni:-)
A tento systém tady funguje. Pro většinu cestujících je jídelní vůz něco, co je drahé, luxusní a pro ně nepotřebné, a právě proto je to přišroubované vždy k první třídě. Uvažování JLV je opravdu zvláštní - chodí sem málo lidí, tak musí být vysoké ceny, abychom alespoň něco vydělali. Jenže kdyby ten smažák stál místo 120,- třeba 80,-, tak vydělají tak jako tak, ale lidí budou mít mnohem víc. Nepřipadá mi, že by do JLV chodili hlavně lidi z 1. třídy. Ba naopak. Tak když vidím, odkud mi teče klientela, tak se podle toho zařídím... a hlavně z toho udělám opravdu "restauraci", ne podnik s dvěma jídly a pár nápoji. ěkdo tu zmiňoval bagety, více studených jídel atd. atd. Když jsou celý rok v nabídce stejná jídla, tak ono to omrzí.
P.S. my na gymplu na kávu za osm chodili a chutnala skvěle:)
Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.
- dopisovatel nebo člen ŽP,
- editor nebo admin ŽP
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.










