Začaly prázdniny, čas dovolených, na kterou spousta z našich čtenářů cestuje vlakem. Redakce ŽelPage se rozhodla, že se pokusí s Vaší pomocí zmapovat situaci v jídelních vozech které můžete na cestách potkat. Stačí jediné - poslat nám e-mail. Pokud bude mít tato akce u čtenářů dostatečnou odezvu, můžete se dočkat článku nejen s přehledem jednotlivých "porcí", ale i s porovnáním cen a například i s hodnocením obsluhy v jídelních vozech.
Jak má vypadat e-mail?
Jednoduše. Pošlete na náš e-mail krátký text, který bude obsahovat:
- spoj a společnost, která jídelní vůz provozuje
- název a cenu jídla které jste jedli
- krátké hodnocení kvality a množství jídla
- stručné zhodnocení prostředí a obsluhy
V příloze e-mailu poté připojte jednu nebo více fotografií daného jídla v rozumné velikosti (alespoň 640x480, nejvýše ale 1280x1024 pixelů).
Doufáme, že nám pomůžete se zmapováním sektoru na železnici a těšíme se na Vaše e-maily s Vašimi zkušenostmi.

A vlak to není italský, ale regionální, objednatelem je region Piemonte a SBB, a tam je standardem DIN, tak nevím, proč ne i v tomto. Samozřejmě nikdo tam nechce českou klasiku s kolíkem :-)
A jinak musím souhlasit s "pekařem" SC do Vídně bývá plné jak o víkendu, tak v prac. dny, stejně tak i zpátky, naposledy jsem to jel před týdnem a byla plná i jednička a tam ještě pár fleků někdy bývá...
P.S. co máš s Chopinem?
Ciabata - sice neni nad rajce a mozarelu, ale zni kazdopadne velmi dobre a pokud nejde o jeden platecek, tak bravo (kdybych mel kam, tak skoro premyslim, kam tim pendolinem vyrazit:-)
Toceny pivo - halt, Talosi to berou jako vlak, ne jako hospodu a kdyz to maji plny, tak k cemu...
Naslapany - fakt nechapu ten primer... Vcera z Vidne - prazdnej Tourbus mi o dve minuty ujel, zato Chopin, tak je fakt lahudka... (nepausalizuji, jen s udivem kroutim hlavou nad hlouposti toho prirovnani) No a hlavne - Talosi to asi berou jako investici, ktera by se mela snad i vratit, ne jako "atrakci" a vyhozene penize. Ja neco kupovat, tak asi taky rozjedu "vyrobu" na plnej vykon (i kdyz jo, tuhle pendolino do Vidne mne prekvapilo - ze bude v ten cas plne jsem necekal - nebo byly vsechny mistenky do toho jednoho vagonu, protoze dva tri metry zpatky sem to ve Vidni videl prazdny zase...)
Zasuvky - tak jaky by asi mohly byt v italskym vlaku:) Nicmene ceske zastrcky do italskych zasuvek nejdou? Sice to ne uplne pasuje, ale zpravidla si ta zastrcka zvykne, ne?
Jinak s tou polívkou je to snad už legenda, mluvili o ní všichni kolegové co jeli do Košic, tak jsem si jí dal taky a opravdu hustá a dobrá, platil jsem za ní myslím cca 25Kč
Například ale i v Pendolinu je to chutné a levné, teď jsem jel v 9.23 do Ovy a dostal jsem super italský ciabaty s roastbeefem, prý pilotní provoz, sice jen v jedničce, ale super a ceny v bistru tam nejsou taky špatný, pivo točený za 30 mi přijde ok :-)
Například v CISalpinu žádný pivo netočej, nic nedostaneš ani v jedničce, ještě jsi tam našlapaný jak v autobuse, prottože je to do posledního místa plný a zásuvky italský, takže se bez konvertoru nechytneš, naštěstí jsem vybaven :-)
Naše jídelní vozy jsou plně srovnatelné s Evropou, v italsko-švýcarském CISApinu na rozdíl od českého Pendolina nedostanete ani noviny, ani bagetku, ani vodu, či kávu a to prosím srovnávám první třídu, kterou jsem jel na trase Zurich HB - Milano Centrale a zpět, trasa cca 400km jako do Ovy, čas delší /máme to tu lepší :-)/ a cena jízdenky 84EUR na InRail, takže žádná sranda, zlaté české vozy, stejně jsem byl mile překvapen na noční Silesii v české lůžkáči, kde pán ještě měl doplňkový prodej výborně vychlazeného piva a vína v reko WLABmee-čku /s rakušákama ani nesrovnávám, lůžkáč který vypravují z Phy do Zurichu ještě jde, ale to co vozí do Venezie jako posilu v létě, raději české reko WLABmee/ takže jsme s kolegou nešli zrovna brzy spát :-))
A na slovenském autovlaku je to opravdu ještě lepší, jak tu někdo již podotkl, Slováci jsou ještě o třídu výš, servis v lůžku i se snídaní, nenechají lidi čekat u rampy jako na Hlaváku v Praze, pěkně do teplíčka, ještě jsem dostal erární kafe v ceně, když už jsem tam tak brzy, jo sice je vidět že ta technika není nejnovější, ale někdy úsměv nahradí i nepohodlí....
Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.
- dopisovatel nebo člen ŽP,
- editor nebo admin ŽP
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.











