..: Pomozte nám zmapovat jídelní vozy! :..

Ilustrační obrázek Začaly prázdniny, čas dovolených, na kterou spousta z našich čtenářů cestuje vlakem. Redakce ŽelPage se rozhodla, že se pokusí s Vaší pomocí zmapovat situaci v jídelních vozech které můžete na cestách potkat. Stačí jediné - poslat nám e-mail. Pokud bude mít tato akce u čtenářů dostatečnou odezvu, můžete se dočkat článku nejen s přehledem jednotlivých "porcí", ale i s porovnáním cen a například i s hodnocením obsluhy v jídelních vozech.

Jak má vypadat e-mail?

Jednoduše. Pošlete na náš e-mail krátký text, který bude obsahovat:

  • spoj a společnost, která jídelní vůz provozuje
  • název a cenu jídla které jste jedli
  • krátké hodnocení kvality a množství jídla
  • stručné zhodnocení prostředí a obsluhy

V příloze e-mailu poté připojte jednu nebo více fotografií daného jídla v rozumné velikosti (alespoň 640x480, nejvýše ale 1280x1024 pixelů).

Doufáme, že nám pomůžete se zmapováním sektoru na železnici a těšíme se na Vaše e-maily s Vašimi zkušenostmi.


JiříK. | 14.7.2008 (13:19)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Služby

Další z regionu Česká republika (celá)


  1 ... 5 6 7 8 9 ... 12      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel M 
18.07.2008 (11:35)  
pekar - sak sem to nekde psal - byl sem v Salzburgu v Burger Kingu:-)
18.07.2008 (0:51)  
M : v jednom musím souhlasit, příměr to byl tvrdý /možná plyne z mé odvěké nevraživosti vůči autobusům, i když už nejezdí ROBURY :-)/ ovšem italská zástrčka opravdu nepasuje do DIN zástrčky, kterou je dnes vybaveny každý běžný notebook /pokud někdo nemá opět nestandardní neDINový napaječ/ ona je totiž mírně zahloubená, asi právě z důvodu bezpečí a ještě je na ní vypínač, takže přitlačením kabelu, si prostě daný spotřebič člověk vypne :-(
A vlak to není italský, ale regionální, objednatelem je region Piemonte a SBB, a tam je standardem DIN, tak nevím, proč ne i v tomto. Samozřejmě nikdo tam nechce českou klasiku s kolíkem :-)

A jinak musím souhlasit s "pekařem" SC do Vídně bývá plné jak o víkendu, tak v prac. dny, stejně tak i zpátky, naposledy jsem to jel před týdnem a byla plná i jednička a tam ještě pár fleků někdy bývá...
registrovaný uživatel pekař 
18.07.2008 (0:34)  
M: Pendo jezdí přes léto do Vídně plné. Cos dělal v Rakousku?
P.S. co máš s Chopinem?
registrovaný uživatel M 
18.07.2008 (0:19)  
Luzkace - no nase zastoupeni na "EN" 376/377 je taky peknej archiv mam pocit:)
Ciabata - sice neni nad rajce a mozarelu, ale zni kazdopadne velmi dobre a pokud nejde o jeden platecek, tak bravo (kdybych mel kam, tak skoro premyslim, kam tim pendolinem vyrazit:-)
Toceny pivo - halt, Talosi to berou jako vlak, ne jako hospodu a kdyz to maji plny, tak k cemu...
Naslapany - fakt nechapu ten primer... Vcera z Vidne - prazdnej Tourbus mi o dve minuty ujel, zato Chopin, tak je fakt lahudka... (nepausalizuji, jen s udivem kroutim hlavou nad hlouposti toho prirovnani) No a hlavne - Talosi to asi berou jako investici, ktera by se mela snad i vratit, ne jako "atrakci" a vyhozene penize. Ja neco kupovat, tak asi taky rozjedu "vyrobu" na plnej vykon (i kdyz jo, tuhle pendolino do Vidne mne prekvapilo - ze bude v ten cas plne jsem necekal - nebo byly vsechny mistenky do toho jednoho vagonu, protoze dva tri metry zpatky sem to ve Vidni videl prazdny zase...)
Zasuvky - tak jaky by asi mohly byt v italskym vlaku:) Nicmene ceske zastrcky do italskych zasuvek nejdou? Sice to ne uplne pasuje, ale zpravidla si ta zastrcka zvykne, ne?
17.07.2008 (23:47)  
240.025 : Netuším, která společnost je CIWLT, možná je to ta, se kterou jsem jel do Zurichu, lůžkáč je slušný...nebo je to ta co jezdí s rakušáky do Venezie ?? /mimochodem jsem se dozvěděl od průvodčího, že je to prý nejstarší lůžkový vagón OBB ve službě :-)/

Jinak s tou polívkou je to snad už legenda, mluvili o ní všichni kolegové co jeli do Košic, tak jsem si jí dal taky a opravdu hustá a dobrá, platil jsem za ní myslím cca 25Kč

Například ale i v Pendolinu je to chutné a levné, teď jsem jel v 9.23 do Ovy a dostal jsem super italský ciabaty s roastbeefem, prý pilotní provoz, sice jen v jedničce, ale super a ceny v bistru tam nejsou taky špatný, pivo točený za 30 mi přijde ok :-)
Například v CISalpinu žádný pivo netočej, nic nedostaneš ani v jedničce, ještě jsi tam našlapaný jak v autobuse, prottože je to do posledního místa plný a zásuvky italský, takže se bez konvertoru nechytneš, naštěstí jsem vybaven :-)
registrovaný uživatel pekař 
17.07.2008 (23:38)  
Ta polívka se už cenově o něco zvedla, ale stále je stejně hustá a výborná:)
17.07.2008 (23:04)  
jel sem v jídeláku jen jednou a mám výbornou zkušenost, polévka gulášová za 39 kč, vlak EC Košičan, a ta polívka byla fakt výborná, ani jsem to takový dobrý nečekal :)
17.07.2008 (22:48)  
Krystof Klima: v českých lůžkách je fakt servis lepší než u CIWLT?
17.07.2008 (22:42)  
Pořád tu někdo nadává, ano to umíme skvěle, hlavně je to všude lepší než u nás, nevím, asi jezdím tedy jinými vlaky, pokaždé co jedu u nás, tak je to ok, pravda žádná exlusivita s lanýži a kaviárem, ale nemusím se stydět vzít obchodního partnera na oběd do jídeláku JLV nebo WS, obě dvě národní společnosti poskytují odpovídající komfort. Vím, že se po tomto příspěvku na mou hlavu možná snese velká vlna nevole, ale je to tak. Zatím jsem narazil jen na jednu špatnou zkušenost a to s vozy Urblíka, které ač byli vypravovány na rychlíkách například do Hradce, tak měli vždy zavřeno a to tam jezdím minimálně jednou za měsíc, stejně jsem pochodil se zavřeným vozem na Matalíkovi z ČTř do Phy :-(

Naše jídelní vozy jsou plně srovnatelné s Evropou, v italsko-švýcarském CISApinu na rozdíl od českého Pendolina nedostanete ani noviny, ani bagetku, ani vodu, či kávu a to prosím srovnávám první třídu, kterou jsem jel na trase Zurich HB - Milano Centrale a zpět, trasa cca 400km jako do Ovy, čas delší /máme to tu lepší :-)/ a cena jízdenky 84EUR na InRail, takže žádná sranda, zlaté české vozy, stejně jsem byl mile překvapen na noční Silesii v české lůžkáči, kde pán ještě měl doplňkový prodej výborně vychlazeného piva a vína v reko WLABmee-čku /s rakušákama ani nesrovnávám, lůžkáč který vypravují z Phy do Zurichu ještě jde, ale to co vozí do Venezie jako posilu v létě, raději české reko WLABmee/ takže jsme s kolegou nešli zrovna brzy spát :-))
A na slovenském autovlaku je to opravdu ještě lepší, jak tu někdo již podotkl, Slováci jsou ještě o třídu výš, servis v lůžku i se snídaní, nenechají lidi čekat u rampy jako na Hlaváku v Praze, pěkně do teplíčka, ještě jsem dostal erární kafe v ceně, když už jsem tam tak brzy, jo sice je vidět že ta technika není nejnovější, ale někdy úsměv nahradí i nepohodlí....
17.07.2008 (21:38)  
Mirek Hruška : jídelní vozy URBLÍK nejsou a nebudou. Viz ŽP 3.7.2008.
  1 ... 5 6 7 8 9 ... 12      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2025 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko