..: Podzimní menu Nové gastronomie společnosti JLV :..

Rýžové nudle s ledovým salátem, rajčaty a kuřecími prsíčky, foto: JLV, a.s. Praha — Většinový poskytovatel gastronomických služeb ve vlacích Českých drah, společnost JLV, na pondělní tiskové konferenci představila sezónní nabídky pro podzim tohoto roku. Také podzimní menu prezentuje v rámci nabídky Nová gastronomie, na které spolupracuje s Československým svazem kuchařů a šéfkuchařem Jiřím Králem. Vedení společnosti komentovalo také cenovou politiku občerstvení nového osobního dopravce RegioJet. V neposlední řadě došlo ke zveřejnění výsledků tzv. mystery shoppingu, čili testování kvality pomocí fiktivních zákazníků, který pro JLV zajistita externí agentura a jehož úspěšnost se u jednotlivých posádek pohybuje v rozmezí 93 až 97 procent.

Ovocné knedlíky, foto: JLV, a.s. Co se týče polévek, během podzimu se v nabídce objeví novinka v podobě krémové zelné polévky se slaninou. Ta byla při degustaci skutečně vynikající. Mezi hlavními jídly v nabídce zůstává svíčková na smetaně, která je v menu jako součást projektu Czech specials, zaměřeném na typická česká jídla. Jak uvedl Jiří Král, v nabídce je zařazena díky velké oblíbenosti u všech skupin cestujících. Dále je v nabídce vepřový závitek plněný klobásou a okurkou, ke kterému jsou jako příloha šťouchané brambory a také zeleninová obloha. Najdeme v ní rovněž dva větší, avšak lehké saláty (i s masem). Ze sladkého se můžeme těšit na domácí, údajně ručně dělané kynuté ovocné knedlíky, nově s tvarohem. Strávník dopředu nebude vědět, jaké ovoce na něj uvnitř čeká, jelikož to se bude měnit v závislosti na konkrétním období. Z dalších dezertů můžeme zmínit například jablkové želé se šlehačkou. Novinky nás čekají i v nápojovém lístku. Tam se objeví nealkoholické svařené víno a ve vlacích SuperCity Pendolino také ovocné džusy Jupík Smoothie ve dvou chutích za cenu 20 korun. Ve vlacích IC RegioJet jsou nabízeny za 15 korun. Ceny ostatních pokrmů bohužel společnost zatím nezveřejnila, je však téměř jasné, že zůstanou na současné úrovni.

Zelňačka, foto: JLV, a.s. Zástupci firmy také reagovali na srovnávání s občerstvením společnosti RegioJet, která jezdí na trase Praha - Havířov, a kde je k dostání občerstvení v řádu desítek korun. Podle JLV však nejde srovnávat croissant, sendvič či dort z mrazáku s kompletními gastronomickými službami JLV, které jsou prý tudíž logicky o poznání dražší. Poměrně vysoké ceny na dálkových mezinárodních spojích jsou prý způsobeny vysokými daněmi a dalšími odvody v zahraničí a také údajnými vysokými náklady na ubytování a stravu zaměstnanců v cizích zemích. Na žádné zlevňování se tedy ze strany JLV těšit nemůžeme. Zásadní změnu tak může přinét až připravovaná gastronomická koncepce Českých drah, kde má být kromě kvality smluvně zakotvena také maximální cena, která by například u hlavního jídla neměla překročit 120 korun.

Zdroje: JLV, RegioJet, ŽelPage


Michal Jaroš Poslat mail autorovi | 4.10.2011 (7:00)
Zusammenhängende Nachrichtenopen/close

Weitere von Služby

Weitere aus Česká republika (celá)


  1 ... 9 10 11 12 13      Zpráv na stránku:   
Registrierter Benutzer SYN 
04.10.2011 (14:09)  
vysokými náklady na ubytování a stravu zaměstnanců v cizích zemích
Chápu to správně tak že ač pracovník v jídelním voze, musí se stravovat někde jinde, tedy že z nějakého důvodu sám nejí jídla co uvaří? To tedy asi o něčem svědčí...
Registrierter Benutzer stoupa  mail  
04.10.2011 (13:55)  
Pro turista, wen:

"Mezinárodní turista" není víc, nebo míň náročný, je po dlouhá léta zvyklý na jinou škálu nabídky. A v EC jsme svým způsobem po celou trasu jízdy "na Staromáku". S pevnou cenou v celé trase.

Pro Intelpetr:

Ano, i za mého studia byly ceny v Menze nižší, než ve "Trojce", neřku-li jídeláku.
04.10.2011 (13:52)  
Dokud nebude jídlo stejně drahé jako v hospodě nebo restaurantu, tak do žrádelňáku nikdy nevlezu. Při cestě posledním ECčkem z Prahy na Brno by se jeho služby hodily, ale jako chudý student si to nemůžu dovolit.
Registrierter Benutzer stoupa  mail  
04.10.2011 (13:48)  
Fajn, zkusím si nedělat srandu. Ale jako berličku si beru "bývalé" označování cenových skupin. (4-3-2-1).

Čtyřku ve vlaku IC/EC asi chtít nebudeme, dokonce ani Trojku.
Ideální je asi dvojka s obsluhou - zejména na úsecích přes 100 km. Výdej v Buffet - oddíle - na stojáka = "levnější" výběr - proč ne, tedy ano (Tak v zásadě funguje i ICE - bez komentáře k ohřívaným hotovkám "s obsluhou")

Mám-li v centru Bln. (Potsdamer Platz) v restaurecích "pro lidi" - (spíše Trojka plus) - denní nabídku hodnoté jídlo s obsluhou za 5,50€, s pivem za 9€, tak to místu považuji za přiměřené. A u Rakušáku v EC zaplatím "netto" tak o 2 € víc a ani to mi nepřijde na RESTAURAČNÍ vůz přehnané. Currywurst s hranolkem s obsluhou je taky za cca 5,50€, na stojáka tak 4,50€, bez hranolku 2,50. To je určitě o dost méně, hodně méně, než "Mekáč". Ve výše uvedené relaci se pohybuje u Maďarů v jídeláku např. Segedinský guláš a je ho hodně a je velmi chutný. Ale nedovolil bych si nabízet guláš s knedlíkem jako Českou národní specialitu např. za 10 a více EUR. Jo, medajlonky, pořádný řízek za 12€ - mlsnul jsem si po Rakousku. A cenově to koreluje i s restauraci "3plus" bez kéleček. To beru. Jídelák je nadstandard.

Facit: ceny v jídelákách a trase Bl. - Praha - Brno - a dál mi nepřipadají přemrštěné, komentuji různost nabídky, cen a chování personálu zúčastněných spoleřností.

Menu za 65 Kč (nebo alespoň 3 - 4 druhy denní nabídky), dostanu u nás na vsi rovněž tak i mimo centrum Prahy. To však nesrovnácám s jídelním vozem.

(Osobně nemohu zapomenout na prodej horkých párků z peronu do oken vozu a sladké "pomo" s brčkem - "slámkou" v igelitovém pytlíčku. Ale cosi mi napovídá, že po Vstupu vojsk jsem to už možná nezažil, určitě ne po půlce 70. let. No jo, ale to šlo proto, že okna šla otevírat a mašiny v nácestných stanicích dobíraly vodu... JLV bývaly Dvojka, vyjímečně Jednička.)
04.10.2011 (13:45)  
wen: to je všechno pěkné, ale nejsme na Staromáku. Ve vlaku na území ČR západoevropskou cenu nikdo platit nebude a prázdný jídelák je toho důkazem. Párkrát jsem tam byl mezi Prahou a Brnem i sám. Dal jsem si horkou čokoládu za 70 nebo kolik a odešel. Ceny ať si zvýšej za Děčínem.
Registrierter Benutzer wen 
04.10.2011 (13:34)  
JLV poskytuje služby mezinárodní a spíše náročnější klientele. Srovnávat je s hospůdkou na rohu proto nemá smysl, ostatně i jídlo je u JLV velmi kvalitní (na tom trvám a klidně se budu hádat). Cena kolem 10 euro za hlavní chod je spíše nižší ve srovnání s "lepšími" restauracemi, prostředí je příjemné a člověk se nají civilizovaně.
04.10.2011 (13:08)  
no, u nas je slusna hospoda, kde ti za 65 nabidnou slusny jidlo a to dostatecnou porci, aby ses tak akorat najed
Registrierter Benutzer Kakov 
04.10.2011 (13:04)  
Josef Petrák: k ceně meníčka, záleží kde se pohybujete, je pravda, že je to tři roky zpátky, ale když jsem ještě žil v Brně, tam by na meníčko za 120 (ani 95) nikdo nešel....

ale souhlasím, že těch 120 kč je ve vlaku přijatelné

turista: ohledně vhodnosti koncepce JLV/RJ na český trh máte pravdu, český člověk je držgrešle....

ale to jsou dvě rozdílné věci:

1) porovnání cen restaurační a fastfoodové strategie (ponechme teď stranou, že v mnohých vozech JLV se způsob přípravy blíží fastfoodu)
2) porovnání vhodnosti restaurační/fastfoodové strategie pro český trh

ad. 1) tady trvám na svém názoru, že nelze tvrdit, že restaurační menu je předražené, na základě skutečnosti, že někdo prodává fastfood za nižší částky,

to že někdo rezignuje na kvalitu stravování a dá přednost levnějšímu je právě ta druhá věc, tj. vhodnosti pro český trh
04.10.2011 (12:46)  
Tak 70 Kč mi přijde už dost málo. Má oblíbená vinohradská hospůdka, kam chodím na meníčka, nabízí hlavní jídlo za plusmínus 95 Kč, polévku kolem 25 Kč a nealko nápoj je k menu zdarma. Suma sumárum 120 Kč za menu je přijatelná cena.
Registrierter Benutzer Zel.am  mail  
04.10.2011 (12:40)  
No, myslím že p. Jančura je naučí že to půjde i za 70,-Kč, tedy to hlavní jídlo, když to jde u hospod za menýčko, půjde to i zde.
  1 ... 9 10 11 12 13      Zpráv na stránku:   

Kommentare äußern den Ansicht der Leser.
ŽelPage übernimmt keine Haftung für deren Inhalt.

- Korrespondent oder ŽP Mitglied, - Editor oder ŽP Admin

Kommentar hinzufügen
Kommentare dürfen nur registrierte Benutzer senden.
Bevor Sie Kommentieren, melden Sie sich bitte an oder registrieren Sie sich.
Anmelden
 
 
  
 
   Registrieren

© 2001 - 2025 ŽelPage - Webmaster


Info
informacni okenko