..: Podzimní menu Nové gastronomie společnosti JLV :..

Rýžové nudle s ledovým salátem, rajčaty a kuřecími prsíčky, foto: JLV, a.s. Praha — Většinový poskytovatel gastronomických služeb ve vlacích Českých drah, společnost JLV, na pondělní tiskové konferenci představila sezónní nabídky pro podzim tohoto roku. Také podzimní menu prezentuje v rámci nabídky Nová gastronomie, na které spolupracuje s Československým svazem kuchařů a šéfkuchařem Jiřím Králem. Vedení společnosti komentovalo také cenovou politiku občerstvení nového osobního dopravce RegioJet. V neposlední řadě došlo ke zveřejnění výsledků tzv. mystery shoppingu, čili testování kvality pomocí fiktivních zákazníků, který pro JLV zajistita externí agentura a jehož úspěšnost se u jednotlivých posádek pohybuje v rozmezí 93 až 97 procent.

Ovocné knedlíky, foto: JLV, a.s. Co se týče polévek, během podzimu se v nabídce objeví novinka v podobě krémové zelné polévky se slaninou. Ta byla při degustaci skutečně vynikající. Mezi hlavními jídly v nabídce zůstává svíčková na smetaně, která je v menu jako součást projektu Czech specials, zaměřeném na typická česká jídla. Jak uvedl Jiří Král, v nabídce je zařazena díky velké oblíbenosti u všech skupin cestujících. Dále je v nabídce vepřový závitek plněný klobásou a okurkou, ke kterému jsou jako příloha šťouchané brambory a také zeleninová obloha. Najdeme v ní rovněž dva větší, avšak lehké saláty (i s masem). Ze sladkého se můžeme těšit na domácí, údajně ručně dělané kynuté ovocné knedlíky, nově s tvarohem. Strávník dopředu nebude vědět, jaké ovoce na něj uvnitř čeká, jelikož to se bude měnit v závislosti na konkrétním období. Z dalších dezertů můžeme zmínit například jablkové želé se šlehačkou. Novinky nás čekají i v nápojovém lístku. Tam se objeví nealkoholické svařené víno a ve vlacích SuperCity Pendolino také ovocné džusy Jupík Smoothie ve dvou chutích za cenu 20 korun. Ve vlacích IC RegioJet jsou nabízeny za 15 korun. Ceny ostatních pokrmů bohužel společnost zatím nezveřejnila, je však téměř jasné, že zůstanou na současné úrovni.

Zelňačka, foto: JLV, a.s. Zástupci firmy také reagovali na srovnávání s občerstvením společnosti RegioJet, která jezdí na trase Praha - Havířov, a kde je k dostání občerstvení v řádu desítek korun. Podle JLV však nejde srovnávat croissant, sendvič či dort z mrazáku s kompletními gastronomickými službami JLV, které jsou prý tudíž logicky o poznání dražší. Poměrně vysoké ceny na dálkových mezinárodních spojích jsou prý způsobeny vysokými daněmi a dalšími odvody v zahraničí a také údajnými vysokými náklady na ubytování a stravu zaměstnanců v cizích zemích. Na žádné zlevňování se tedy ze strany JLV těšit nemůžeme. Zásadní změnu tak může přinét až připravovaná gastronomická koncepce Českých drah, kde má být kromě kvality smluvně zakotvena také maximální cena, která by například u hlavního jídla neměla překročit 120 korun.

Zdroje: JLV, RegioJet, ŽelPage


Michal Jaroš Poslat mail autorovi | 4.10.2011 (7:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Služby

Další z regionu Česká republika (celá)


  1 ... 9 10 11 12 13      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel Antony 
04.10.2011 (8:33)  
jezdim praha - usti a tam to je fakt 300 a vic..

tahle trat je fakt silena. i jizdenky jsou predrazeny. kdyz vidim, ze praha ostrava stoji do 290 kc za 350 km a praha - usti stoji za blbych 100km okolo 140 kc..
registrovaný uživatel Kakov 
04.10.2011 (8:28)  
Ohledně srvovnání JLV a RJ, mají pravdu, že opravdu nelze srovnávat cenu sendviče z roznášky s hlavním jídlem v pojízdné restauraci....

ještě si dovolím poznámku k občerstvení RJ.
Pan Jančura dělal humbuk jak bude mít všechno čerstvé a žádné trvanlivé bagety, ale mě osobně, trvanlivé bagety chutnaly vždy mnohem lépe než čerstvé, a v podmínkách kamených prodejen, byly čerstvé vždy mnohem dražší...
registrovaný uživatel Sim 
04.10.2011 (8:17)  
Jojo, cestujiciho na vnitro lince Pendolina vylozene zajima, ze polovinu ceny dela ubytovani zamestnancu na sluzebni ceste v Nemecku ;-) Jen tak dal panove, pokud se nepletu, je toto vase labuti pisen.

Tvrzeni, ze sendvic nebo dort z mrazaku nelze srovnavat s kompletnimi gastro sluzbami je - takze zejmena v Pendolinu - vylozene vecny argument :-D

Naprosto dokonale je to pidi magnum za dvacku - zejmena v souvislosti s tim, ze na produkty JLV je v letacku prave na dvacku kupon. Kdyz tim kuponem chtela partnerka "platit" to magnum, bylo ji receno, ze "to je pouze na jidlo" ... partnerka tedy reagovala: "A to si tedy mam ten nanuk nechat roztect do sklenicky a vypit, aby to nebylo jidlo?" ;-)
registrovaný uživatel Kakov 
04.10.2011 (8:16)  
Antony: záleží v jakém vlaku, já posledne platil 340 za dva lidi a bylo v tom jedno hlavní jídlo plus nápoje a zákusky pro oba. ;-)

(bistrovůz Plzeň-Praha)

ale v EC služeb JLV raději nevyužívám
registrovaný uživatel Antony 
04.10.2011 (7:53)  
pri cenach jidla okolo 300 kc si muzou vsechno strcit nekam..
  1 ... 9 10 11 12 13      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Logowanie
 
 
  
 
   Zarejestruj się

© 2001 - 2025 ŽelPage - administratorzy


Info
informacni okenko