..: Podzimní menu Nové gastronomie společnosti JLV :..

Rýžové nudle s ledovým salátem, rajčaty a kuřecími prsíčky, foto: JLV, a.s. Praha — Většinový poskytovatel gastronomických služeb ve vlacích Českých drah, společnost JLV, na pondělní tiskové konferenci představila sezónní nabídky pro podzim tohoto roku. Také podzimní menu prezentuje v rámci nabídky Nová gastronomie, na které spolupracuje s Československým svazem kuchařů a šéfkuchařem Jiřím Králem. Vedení společnosti komentovalo také cenovou politiku občerstvení nového osobního dopravce RegioJet. V neposlední řadě došlo ke zveřejnění výsledků tzv. mystery shoppingu, čili testování kvality pomocí fiktivních zákazníků, který pro JLV zajistita externí agentura a jehož úspěšnost se u jednotlivých posádek pohybuje v rozmezí 93 až 97 procent.

Ovocné knedlíky, foto: JLV, a.s. Co se týče polévek, během podzimu se v nabídce objeví novinka v podobě krémové zelné polévky se slaninou. Ta byla při degustaci skutečně vynikající. Mezi hlavními jídly v nabídce zůstává svíčková na smetaně, která je v menu jako součást projektu Czech specials, zaměřeném na typická česká jídla. Jak uvedl Jiří Král, v nabídce je zařazena díky velké oblíbenosti u všech skupin cestujících. Dále je v nabídce vepřový závitek plněný klobásou a okurkou, ke kterému jsou jako příloha šťouchané brambory a také zeleninová obloha. Najdeme v ní rovněž dva větší, avšak lehké saláty (i s masem). Ze sladkého se můžeme těšit na domácí, údajně ručně dělané kynuté ovocné knedlíky, nově s tvarohem. Strávník dopředu nebude vědět, jaké ovoce na něj uvnitř čeká, jelikož to se bude měnit v závislosti na konkrétním období. Z dalších dezertů můžeme zmínit například jablkové želé se šlehačkou. Novinky nás čekají i v nápojovém lístku. Tam se objeví nealkoholické svařené víno a ve vlacích SuperCity Pendolino také ovocné džusy Jupík Smoothie ve dvou chutích za cenu 20 korun. Ve vlacích IC RegioJet jsou nabízeny za 15 korun. Ceny ostatních pokrmů bohužel společnost zatím nezveřejnila, je však téměř jasné, že zůstanou na současné úrovni.

Zelňačka, foto: JLV, a.s. Zástupci firmy také reagovali na srovnávání s občerstvením společnosti RegioJet, která jezdí na trase Praha - Havířov, a kde je k dostání občerstvení v řádu desítek korun. Podle JLV však nejde srovnávat croissant, sendvič či dort z mrazáku s kompletními gastronomickými službami JLV, které jsou prý tudíž logicky o poznání dražší. Poměrně vysoké ceny na dálkových mezinárodních spojích jsou prý způsobeny vysokými daněmi a dalšími odvody v zahraničí a také údajnými vysokými náklady na ubytování a stravu zaměstnanců v cizích zemích. Na žádné zlevňování se tedy ze strany JLV těšit nemůžeme. Zásadní změnu tak může přinét až připravovaná gastronomická koncepce Českých drah, kde má být kromě kvality smluvně zakotvena také maximální cena, která by například u hlavního jídla neměla překročit 120 korun.

Zdroje: JLV, RegioJet, ŽelPage


Michal Jaroš Poslat mail autorovi | 4.10.2011 (7:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Služby

Další z regionu Česká republika (celá)


  1 ... 5 6 7 8 9 ... 13      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel Kakov 
05.10.2011 (9:19)  
M: nejsem u tebe žádnej návštěvník, žil jsem v Brně 9 let, to co píšu je pravda, chodíva jsem na menícko bez pití za 60 Kč a sotva ta hospa zdražila na 70 Kč (ostatní byly +/- 60 Kč pořád) tak jim tam najednou poklesla návštěvnost, nejvíce jsem se pohyboval v Židenicích, jedinej problém je v tom, že to bylo cca. před 3 lety a to jsem uvedl....

a kolik to Tvoje menu stojí bez pití? protože se cena menu obvykle (včetně mě) udává bez pití

a jestli ses shlídnul v Polreichovi, tak to o Tobě taky něco vypovídá.....
rozhodně, ale názory takovýho ... (tím myslím Polreicha) neberu a nikdy nebudu brát v potaz
05.10.2011 (9:18)  
pro M: fiktivní zákazník? :) wikipedie zná fiktivní postavu: osoba, identita nebo entita, jejíž existence je smyšlená a založená na fikci. Tak ten fiktivní zákazník, je asi osoba, která tam asi nikdy nepřijde :))

pro pana Karla Kováříka: znovu jsem si přečetl článek a píše se tam: vysokými náklady na ubytování a stravu zaměstnanců v cizích zemích. Domnívám se, že kdyby mysleli někohoho jiného než zaměstnance, pak by slovo zaměstnanec vůbec nepoužili (pokud to ovšem není pouze legislativní zkratka :))
P.S. Přečel jste si o tom problému "subdodávek" pasáže ve výroční zprávě? Je tam použit výraz "Outsourcing"
registrovaný uživatel BigDye 
05.10.2011 (8:47)  
M: taky mám o tom průzkumu pochybnosti. Kdyby se radši zeptali těch 99% cestujících, co v jídeláku nebyli, proč tam nebyli.
registrovaný uživatel M 
05.10.2011 (1:25)  
Cenik RJ - no, dik. Ja to myslel tak nejak "komplexne", tzn. ze nemam osobni zkusenost. Na obrazcich to vypada dobre, to jo. Treba to sushi ma levnejsi, nez i dvakrat zlevneny Takahashi:-))
Ale tak nejak tajne doufam, ze existuji i lide, kteri si uvedomuji, ze croissant a latte nestoji 7 korun ani v supermarketu a ze to neni normalni cena, kterou by se meli ohanet, kdyz budou povidat "tam to stoji tolik". Doufam...
registrovaný uživatel M 
05.10.2011 (1:15)  
A jeste jedna vec. Mozna na to nekdo v komentarich nekdo reagoval, ale spis ne.
V neposlední řadě došlo ke zveřejnění výsledků tzv. mystery shoppingu, čili testování kvality pomocí fiktivních zákazníků, který pro JLV zajistita externí agentura a jehož úspěšnost se u jednotlivých posádek pohybuje v rozmezí 93 až 97 procent.
Da se to nejak prelozit? Testovani kvality se mezi uspesnosti? Co je jako uspech? Ze tam byla obsluha a ze mela co nabidnout? Urcite jsem jedinej, kterej nechapu, co ta uspesnost znamena, ale stejne se zeptam.
05.10.2011 (1:11)  
M) Ve zdrojích téhle aktuality je pod "RegioJet" zalinkovaný palubní průvodce i s jídelním menu. :-)
registrovaný uživatel M 
05.10.2011 (1:08)  
Jinak Jancura myslim nekde rikal, ze chce NAUCIT lidi jist ve vlaku. Tato slova si vykladam tak, ze jeho jidelni nabidka je takova jakoby kampan a misto ministerstva zdravotnictvi se snazi lidem rict, aby si nekupovali pofiderni bagety za 50 korun (btw, tu taky krasne rozebral Pohlreich, to byla dobra analyza:-)), ale koupili si neco certsvyho. A protoze lidi jsou tupi a logicky jim to nikdo nevysvetli, tak to proste vysvetluje tak, aby to pochopili - cenou. A doufa, ze az se to lidi nauci a on ukonci svoji osvetovou kampan, tak lidi nezapomenou, co se naucili...

PS: Ja vlastne ani poradne nevim, co RJ ve vlacich nabizi a bagety nekdy zeru. Bohuzel:-(
registrovaný uživatel M 
05.10.2011 (1:02)  
Menicka v Brne - ja na menicko chodil jenom do jedne hospody (kdyz jsem vylozene nechtel neco vyzkouset), tak hospoda se jmenuje Goa a menicko vcetne piti (zvlast) stoji asi 110. A lidi tam CHODI. Takze prosim pana navstevnika z Plzne, ale svymi soudy o Brne setril, protoze pise bludy.
Ano, v Brne jsou i menicka za 60. Taky tam najdete salamy pod 100 korun kilo. Ale kupuji se, bezne, i drazsi menicka a drazsi salamy.
Ted jsem v Prostejove a menicko s pitim vyjde asi na 90. Takze na tom, kde se "pohybujete" vubec nezalezi a Josef Petrak mel pravdu

Ostravak - fajne hlody:))

Obecne - Jancurovci asi tak nejak pochopili, co jsem tady parkrat psal - ze jidelak ve vlaku je "historie". Soucasnost je, ze staci nejakej bar, kde se budou davat lehka jidla (pendolino jde ale taky docela podobnym smerem). V podstate fast food. Jestli chce nekdo nejakou vyvarovnu? Sorry, snazim se delat byznys a jestli chces krasny jidlo, tak bud si to dej na nadrazi nebo o tebe prijdu. Vim ale, ze takovych jako ty je malo.
No, samozrejme jsem mozna vedle jak ta jedle a byznys plan na delani super jidla za 120 korun ve vlaku je to, co tady prolomi ledy. Vono vlastne, kdyz to jde v kamenne hospode (kde teda tech jidel aji s pitim za 120 korun je taky tak nejak pomalu...), tak to tutove pujde i ve vlaku...

PS: Jak rika Pohlreich - ty hospody tady nejsou kurva kvuli tomu, aby nekdo povinne dostal najest. Jestli na to nemate, tak tam doprdele nechodte a zerte doma (pocitam, ze takhle nejak (by) to rekl:-)))
registrovaný uživatel VencaM 
05.10.2011 (0:00)  
Jaj! Na Novou gastronomii jsem si vzpomněl v dnešním raním EC z Prahy nach Dresden. Byl jsem v nejlepším (spal jsem), když mě někde za Kralupama probudilo 3jazyčné hlášení JLV, že nás zvou na snídani a nová gastronomie a ještě nějaký kecy. To to nemohli vyhlásit hned za Prahou...?
V.
registrovaný uživatel Turbik 
04.10.2011 (22:10)  
Michal Jaroš NO já měl na mysli spíš než tyhle "technické služby" (porcelán a číšník), spíš nabídku jídel a pití, která je u jídelních vozů o něco vyšší. A taky mám pocit, že jídelní vůz by měl nabízet větší komfort na konzumaci jídla (více míst). Ale rozhodně nepolemizuju s tím, proč by mělo být to samé, pokaždé jinak drahé. Bohužel jezdím Praha - Brno, takže nejsem moc častý návštěvník jídeláků páč na většině vlaků jezdí vozy s nejvyššími cenami (a nějaká Happy Hour na tom nic moc nezmění => např. smažák za cca 160 po slevě).
  1 ... 5 6 7 8 9 ... 13      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2025 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko